Uutuuksia Jyskistä

tiistai 29. lokakuuta 2013






Jysk on yllättänyt iloisesti ennenkin, mutta nyt sinne oli pakko päästä ostoksille. Uutuuksien joukossa oli nuo ihanat kulhot, jossa on kultainen sisäpuoli. Aivan mielettömän ihanat! Otin itselleni kolme kulhoa, vaikka hinnan puolesta näitä olisi voinut hamstrata useammankin. Samanlaisia kulhoja oli myös valkoisena, jossa on hopeinen sisäpuoli.

Samalla kotiin lähti myös kuutioimainen tuikkukuppi. Jäljittelee varmaankin erästä design -esinettä, mutta ihan mukava tämäkin on. Tähtikuvio sopii joulun aikaan. Ajattelin tätä kolmanneksi tähän olkkarin pöydän asetelmaan, mutta en tiedä. Saa nähdä, ehkä tälle löytyy vielä toinen paikka. Nyt tekisikin mieli tehdä erilaisia asetelmia :) Ehkäpä teen seuraavaksi jotain lipaston päälliselle.

Tänään käytiin myös pikaisesti rautakaupassa katselemassa lattiavaihtoehtoja ja kyllä se taitaa olla aika selvillä. Ja se keittiöremppa, josta ehkä joskus olen maininnut täällä on edelleenkin ihan vaan unelma. Se tehdään ehkä joskus. Mutta siihen löytyi ihan kiva vaihtoehto, kun sitä unelmien mustaa kivitasoa ei näillä näkymin raskita laittaa. Siis JOS sitä remppaa koskaan tulee.. :)

14

Kuvausharjoituksia lisäsalamalla

lauantai 26. lokakuuta 2013




Niille, jotka harkitsevat lisäsalaman hankintaa olisi tässä pari kuvaa näytteeksi. Minun kuvani eivät todellakaan ole sillä tasolla, että voisin opastaa ketään kuvaamisessa mutta lisäsalamaa voin suositella. Sillä saa pimeään aikaan paljon parempia kuvia, ilman että ne olisivat liian kovia. Eikä lisäsalama aiheuta samanlaisia varjoja ja vääristymiä kuin kameran oma salama, joka kohdistuu aina suoraan eteenpäin.

Kuvista kyllä huomaatte mitkä on otettu lisäsalamalla ja mitkä ilman.
Miten tässä nyt töihin malttaa lähteä kun tekisi nyt mieli harjoitella tätä valokuvaamista.
6

Kuvaongelmista




Testikuva ei ole mikään hyvä, mutta tässä näkyy hyvin JPEG (ylempi) ja PNG (alempi) kuvan ero. Bloggaajat ainakin ovat jo varmaan kaikki törmänneet tähän bloggerin kuvaongelmaan, jossa kuvat muuttuvat rakeisiksi. Ongelman voi välttää muuttamalla png-muotoon. Voi kunpa tämä ei ole pysyvä ongelma, sillä png-muotoon muuttaminen on yksi vaihe kuvan käsittelyssä lisää. Teen näitä postauksia yleensä miehen työkoneella, johon ei voi asentaa Canonin omaa kuvankäsittelyohjelmaa. Joten en voi käyttää raw-kuvia. 

Tänään olen muutenkin testaillut kameran eri asetuksia ja todennut että mulla olisi paljon paljon opittavaa. Ja todennut myös sen, että taitaa olla aika ottaa lisäsalama taas jatkuvaan käyttöön. On niin pimeää. Harjoitukset jatkuu. Ja olen myös todennut sen, että nälkä kasvaa syödessä. Tekisi mieli panostaa uuteen kameraan tai ainakin todella hyvään objektiiviin. Mutta taidetaan nyt mennä näillä eväillä mitä on. Mukavaa viikonloppua! Minulla se menee töiden parissa.
8

Otoksia

lauantai 19. lokakuuta 2013
Otoksia aamupäivältä, vaikka ollaan kyllä vietetty täällä hidasta hidasta aamua.
Itse olen flunssassa, joten piti jäädä töistäkin pois. Silmiä ja nenää kutittaa. Aivastelen ja päätä särkee. Palelee. Onneksi takkaa on lämmitelty ahkerasti, joten se hohkaa vielä eiliseltä kuumana.




Tässä löytöni Halpahallista. Harmaat neulotut tyynynpäälliset, joissa on pieni aavistus hopeaakin mukana. Tykkään! Alkaakohan olla jo liikaa harmaita tyynynpäällisiä..? :)






Aamulla on leikitty legoilla, katsottu lastenohjelmia ja käyty aamusaunassa. Aamusauna on ihan parhautta. Tänään se tuli vaan tarpeeseen, kun olo on niin tukkoinen.



Muumitkin ovat päässeet leikkiin mukaan :)



Ja tässä mun päivän parhaat kaverit. Nenäliinat. 
Ja tunnustan. Päiväruuaksi on tulossa ranskalaiset ja nakkeja. Ihanan helppoa :)

Ja eipä ole näköjään tämä bloggerin kuvanlaatuongelma vielä ratkennut. Todella rakeisia kuvia.
10

Päivän projekti toppavaatteet

torstai 17. lokakuuta 2013


No huhhuh olihan urakka käydä läpi tyttöjen talvivaatevarasto. Ja isoimman työn siinä aiheutti kaksi pikku diivaa, jotka sovitteli innoissaan lapasia, pipoja ja takkeja ♥
Samalla tein kodinhoitohuoneeseen vielä yhden naulakkopaikan lisää, kun ruuvasin kaapin kylkeen kiinni ylimääräiseksi jääneen metallitangon. Siihen on hyvä laittaa s-koukkuihin kuivumaan ulkovaatteita. 

Ja se ensilumi ♥ On se vaan aina yhtä lumoavaa nähdä se ensimmäistä kertaa. Aamulla. Yllätyksenä :) Pikkuiset olivat jo kömpineet (meidän) sängystä olohuoneeseen ja innostuneet äänet kutsuivat katsomaan ikkunasta ulos. Miltä se mahtaa tuntua lapsista kun itsekin on aivan tohkeissaan :)
Toki kuvastakin näkee, että loskaksihan se muuttuu äkkiä eikä se vielä tietenkään jää maahan. Mutta tästä se lähtee. TALVI ♥

Huomenna töihin tällaisen ruhtinaallisen yhden vapaapäivän jälkeen. Nyt vielä saunaan ja sitten äkkiä nukkumaan!

p.s. kattotuolit saapuivat tänään tontille!
1

Voihan ruuhkavuodet

maanantai 14. lokakuuta 2013
Mistä sitä saisi niitä lisätunteja vuorokauteen? Tietääkö joku? :)
Tuntuu, että olen vain töissä, töissä ja töissä. Vuorotöissä. Ja siivoan. Ja hoidan lapsia tietenkin ♥
Onneksi tulee välillä arjen katkaisuja, kuten viime viikonloppuna rakkaan siskonpojan ristiäiset.



Koska kaikenlaiset sisustelutkin ovat jääneet taka-alalle, pitäisi varmaan kuvailla enemmän ihan tätä arkea. Mitä te lukijat toivoisitte näkevänne tässä blogissa? Arkea? Vai vain sisustusaiheisia juttuja? Tuunailuja?
3

Laattaa vai laminaattia?

tiistai 8. lokakuuta 2013
Laajennuksen lattia on vielä täysi mysteeri enkä ole vieläkään päässyt tutustumaan rautakaupan vaihtoehtoihin. Ajattelin tehdä tämän postauksen ennen kuin löydän oman suosikkini, jos teiltä vaikka tulisi hyviä vinkkejä! Eli KAIKKI mielipiteet, kokemukset ja ehdotukset nyt tänne! Keskustelua lattioista kiitos :)

Swedish apartment 23 Exceptional Attic Duplex for an Idyllic Lifestyle in Gothenburg, Sweden
http://freshome.com/

Lähtökohta on se, että talossamme jo oleva tammiparketti ei tule jatkumaan pidemmälle. Syitä ovat sen kellastuminen ja naarmuuntuminen. Meidän lattia on oikeasti tosi pahoilla naarmuilla koiran kynsistä ja jossain vaiheessa lattia on hiottava. Mutta tuskin vielä pariin vuoteen. Hiomisen yhteydessä lattian voisi sitten sävyttää vaaleammaksi tai maalata valkoiseksi. Mutta nyt se on ja pysyy tammen värisenä.




Kysymys sitten kuuluukin, mikä olisi paras jatko tammiparketille. Lattia tulee vaihtumaan oviaukon kohdalla, joten lattialaadun vaihtuminen ei pitäisi olla hankala juttu. Ja lattialämmitys tulee luonnollisesti jatkumaan myös uudelle puolelle.

Alunperin haaveilin valkoisesta laattalattiasta. Se olisi kestävä ja kaunis. Sittemmin olen alkanut miettimään laattalattian saumoja. Miten ne pysyvät vaaleina? Ja toinen mieltä askarruttava seikka on sen kovuus ja liukkaus. Lähinnä lapsia ajatellen.

Lovely Interior Very Stylish and Modern Apartment in Poland Integrating a Sophisticated Lighting System
http://freshome.com/
Cello-laminaatit / K-rauta

Nyt olen alkanut miettimään pikkuhiljaa erilaisia laminaatteja. Ne olisivat edullisempia ja niitä taitaa olla nykyään monenlaisia. Valkoinen tai lähes valkoinen lattia on varmaan se todennäköisin vaihtoehto, mutta myös vaaleanharmaa on alkanut kiehtomaan. 

Parketti Tammi Rustic Silver, harjattu, öljyvahattu, harmaa, TBW116458522452200, 1
netrauta.fi

Mitä te laittaisitte? Mitä ajatuksia teille tulee mieleen? Ja kaikki kokemukset ovat tervetulleita. Mitä kannattaa ottaa huomioon? Itse en ole koskaan aiemmin valinnut lattiaa.
7

Laajennusprojekti on alkanut!

torstai 3. lokakuuta 2013
On se vaan niin mukavaa nähdä töiden starttaavan kun on ensin suunniteltu, mietitty, pähkäilty, soiteltu, odoteltu ja taas odoteltu. Nyt viimein hommat on käynnistynyt ja ne rullaavat omaa vauhtia eteenpäin. Me odotamme valmista, jota pitäisi tulla helmikuun loppuun mennessä. Joo ei tule jouluksi valmista niinkuin olin toivonut, mutta näillä mennään! 

Suunnitelma on hyvin yksinkertainen. Asuinneliöitä tulee lisää 30. Se voi kuulostaa pieneltä ja joku varmaan miettii kannattaako sellainen. No meille se ainakin kannattaa, sillä sen jälkeen meillä on noin 150 neliötä ja makuuhuoneita riittävästi. Kiinteistönvälittäjän mukaan laajennus kannattaa ja toisaalta suurin hyöty on juuri se lisätila. Uuden talon rakentaminen olisi tullut vielä kalliimmaksi kuin nykyinen talo + laajennus eikä myynnistä löydy meitä miellyttävää tai budjettiin sopivaa. Ja yksi tärkeimmistä seikoista, tästä asuinpaikasta on tullut meille hyvin rakas! Ja me elämme tässä hetkessä.
 

 Tässä on pohjakuva, josta näette laajennuksen. Vanha osa on merkitty harmaaksi. Kun laajennus on valmis, on meillä mukavan kokoinen master bedroom ja lisää oleskelutilaa. Siihen käyttöön uskoisin laajennuksen ensimmäisenä menevän. Muut talon huoneet ovat sitten yhteinen lastenhuone, työhuone sekä erillinen vierashuone (sekä pukeutumishuone). Sitten kun lapset kasvavat ja alkavat vaatia omia huoneita, on neliöissä varaa jakaa huoneet kaikille. Ei sitä tiedä asutaanko täällä vielä esimerkiksi viisi vuotta vai koko loppuelämämme. Mutta kun nyt eletään tätä hetkeä :)


Vaikka rakennustyöt ovat avaimet käteen -periaatteella, pitäähän meidän toki miettiä pintaratkaisuja. Ja niitä tulen kyllä pohtimaan täällä blogissa. Esimerkiksi lattian valinta on vielä täysin auki. Tai no se tiedetään, että tammiparketti ei tule jatkumaan tämän pidemmälle. Liian pehmeä lattia meidän kulutukseen :) Pitäisi käydä rautakaupassa jo vähän tutustumassa, että mitä sitä on tarjolla :)
Tarkoitus on tietenkin saada laajennuksesta mahdollisimman luonnollinen jatkumo talolle, eikä eriparia oleva lisäsiipi. Tästä syystä pitää miettiä tarkkaan pintaratkaisuja ja sitä mikä yhdistää nämä kaksi osaa toisiinsa. 


Perustukset on siis tehty ja seuraavana vuorossa pohjatyöt. En malta odottaa! :)
Eikä lapset malta odottaa talvea. Tänä talvena näiltä tasangoilta löytyy kunnon mäki pihasta!
2