Harso

perjantai 30. elokuuta 2013





Kuivattuja harsokukkia maljakossa. Yksinkertaista mutta mielestäni niin kaunista ja herkkää.
Ja ilman huolta kastelusta tai lannoittamisesta ;) Sopii minulle :) Tässä siis muillekin vinkki viikonlopun kukkahankinnaksi.

Minulla on nyt suunta töihin yövuoroon, joten vapaalla olijat; nauttikaa perjantai-illasta! Minä aion nukkua koko huomisen päivän, sillä huomenna sama työkuvio toistuu.. Mutta sitten onkin pari vapaapäivää. Hyvää viikonloppua!
8

Uutta ja tuunattua

tiistai 27. elokuuta 2013





Luovuus ei tule aina itsestään ja tarvitaan pientä breikkiä, joten annoin bloginkin olla omillaan pari viikkoa. Sieltähän se into taas palasi ja tuunauksen kohteeksi piti käydä hakemassa kirpputorilta savinen kynttilänjalka. Kynttilänjalan alkuperäinen väritys oli terrakotta ja vaikka sekin oli omalla tavallaan hyvin kaunis, halusin silti tehdä tästä mustan. Yksinkertaisesti siis vain spraymaalilla tuli valmista.
Ihana tämä syksy kun illat hämärtyy ja on taas mukava laitella kotia kesän jäljiltä.

Olen muutenkin ajatuksissani taitanut jo luopua kesästä. Vaikka päivät ovat olleet todella lämpimiä ja aurinkoisia, ajatukset ovat jo niissä viileissä päivissä ja takan lämmittelyssä ♥
Turkoosit torkkupeitot ja värikkäät sohvatyynyt on jo laitettu sivuun ja tilalle jäi valko-musta-harmaa värimaailma. No lämpöä olkkariin tuo kuitenkin vielä nuo hyasinttikorit ja rahit.

Kuvissahan näkyy myös blogiyhteistyöstä saamani sisustustyyny. Futonnetti lähetti tyynyn minulle ja arvonnan voittajille ja itse ainakin olen kyllä todella tyytyväinen. Tyyny on tosi laadukas sekä päältä että sisältä. Ihanan pehmeä höyhentyyny.

Mielessä olisi aika monta sisustusprojektia kuten maalausta ja ompelua sekä ostoslistalla olisi muutamia ihania juttuja, mutta saa nähdä riittäkö aika mihinkään. Täysi työaika kolmivuorotyössä on vienyt mehut aika hyvin, joten hirveästi ei ylimääräistä jaksa. Mutta onneksi on tulossa syyskuun puolivälissä lomaviikko! Sitä odotellessa ♥ 

Kiitos kun pysytte mukana ♥
3

Dressing room

tiistai 13. elokuuta 2013












Pukeutumishuone sai uusia elementtejä, kun kaupasta kiikutettiin kotiin vaateteline. Sillä vaikka kuinka rakastan järjestystä, en osaa sitä itse aina noudattaa :) Joten vaatteita tulee jätettyä penkeille ja vaikka mihin. Jospa siis ne vaatteet löytäisivät tästä lähtien tuohon telineeseen edes. Mutta mieluiten pidän siinä ne kaikkein kauneimmat vaatekappaleet. Hengarit täytynee uusia jossain vaiheessa, sillä en halunnut tähän kaapeista löytyviä puisia hengareita ja nuo vanhat muoviset ovat vähän huonoja. Ehkäpä jonain päivänä investoin useamman paketin Hayn (esimerkiksi kuparisia) hengareita. Löytyykö niistä käyttökokemuksia? Kestävätkö käytössä?

Koruille olin jo pidempään miettinyt jonkinlaista korupuuta, mutta tuntui että sopivaa ei tule vastaan. Kunnes Jyskistä löytyi tämä akryylinen kaunotar :) Eikä ollut suuri rasite lompakolle ;) Seinälle on löytänyt tiensä tuollainen metallinen naulakko laukuille yms. Kovasti minua vaan edelleenkin viehättää nuo itämaiset kuviot. Ja siihen liittyen; kotoa löytyi mukaan Dubain tuliainen varmaan ainakin 18 vuoden takaa. Pieni iltalaukku roikkuu peilin kupeessa.

Näin tämä vaatehuone saa pikkuhiljaa lisää toimivuutta. Jokin pörröinen pehmeä matto olisi tähän huoneeseen hyvä hankinta. Tai sitten vain talja lattialle. Ja uusi vaatekerta :)
Nyt vaan ei vaatekauppoihin lähtö taida onnistua, sillä selkä on pamahtanut lukkoon. Kipu pysyy hyvin kurissa buranakuurilla, mutta taivuttelu ja kovempi rasitus käy kipeää. Mutta jospa tästä! Toivottavasti on ensi viikolla jo paljon parempi selkä. 

Mukavaa tiistain jatkoa lukijat! On niiiin mukavaa kun pysytte mukana ja jaksatte kommentoidakin, vaikka itse bloggari on ollut vähän hidas näissä jutuissa. Edelleen tämä oma pikku blogiharrastus on niin kovin tärkeä, mutta silti jatkuvasti kehityksen alla. Pitäisi ehkä yrittää kehitellä jotain, jolla saan blogin entistä paremmaksi ja silloin saisi itsekin uutta puhtia. Nyt lähden kuitenkin kehittelemään päivällistä :) Palataan! ♥

10

Lahjaidea lapselle

torstai 8. elokuuta 2013
Pitkään olinkin näitä jo katsellut, mutta nyt tuli sopiva sauma toteuttaa lahjaostos. Siis: muistin ajoissa ennen synttäreitä tilata näitä verkkokaupasta :)

Kyseessä on siis Eero Aarnion Doggy -palikat. Palikat ovat muovia, joten ovat lasten käsissä kevyitä ja turvallisia. Olin yllättynyt palikoiden koosta, sillä ajattelin niiden olevan paljon pienempiä.
Yhdessä pakkauksessa on kolme Doggy -palikkaa ja niitä voi yhdistellä lomittain ja päällekkäin. Mitä useampi palikka, sitä paremmat leikit :) Näitä Plastexin valmistamia palikoita saa tilattua Design Eero Aarnio -sivuilta.




6

Vähennetään luonnonvaloa, lisätään kynttilänvaloa ♥

tiistai 6. elokuuta 2013



Eihän tuo kuulosta niin pahalta? :) Vielä on lämmin kesä ja siitä pitää nauttia, mutta kyllä se syksy väistämättä jo tuoksuu ilmassa. Ja kyllä, jopa keltaisia lehtiä on havaittu. Tämänkin helteisen päivän jälkeen ulos on muodostunut kunnon kaste, joten taitaa olla aika muistaa korjata suurin osa ulkokalusteiden pehmusteista sisälle talteen. Mutta siis edelleen nautitaan päivisin kesäisestä lämmöstä ja paahtavasta auringosta. Illalla saadaan sitten rauhoittua hämärään olohuoneeseen kynttilänvaloon. 

Kesälomasta oli vaikea luopua. Tuntui kuin kaikki maailman aika loppuisi ja sen jälkeen olisi vain työt. No onneksi se ei mene ihan niin ja syksy tuo mukanaan taas kivoja juttuja. Kuten HABITARE! Ja remonttihommat. Myös ruokavalio olisi korjaamisen tarpeessa kun arki jatkuu taas. Vähän on sellainen tunne kuin opiskeluaikoina. Syksy toi mukanaan aina uusia haasteita ja selkeyttä arkipäivien rytmiin. Tämä kesästä luopumisen "välitila" vaan taitaa olla se vaikein vaihe. Kun syksy alkaa kunnolla, kukaan ei enää kaipaa hellepäiviä kun voi käpertyä viltinmutkaan kynttilänvalossa. Eihän? ;)


4

Avokado-vuohenjuustohampurilainen

torstai 1. elokuuta 2013
Pisin otsikko ikinä :)
Mutta myös herkullisin!

Tämä herkkuhampurilainen syntyi jääkaapista löytyvistä tarpeista. Eiliset omatekoiset jauhelihapihvit ja aiemmasta grillauskerrasta jääneet hampurilaissämpylät pääsivät hyötykäyttöön. Aivan mieletön kombo syntyi siis seuraavista aineksista:

Jauhelihapihvit
Hampurilaissämpylät
Avokado
Tomaatti
Salaatti
Cheddarjuustoviipale
Pehmeä vuohenjuusto
Chili(tomaatti)kastike

Viipaloi tomaatti ja kuorittu avokado. Levitä paistetun pihvin päälle reilu teelusikallinen pehmeää vuohenjuustoa. Kokoa ja lisää muut täytteet. Niiiiin hyvää!



Suosittelen kokeilemaan. Varmasti hyvää myös kaupan jauhelipihveillä, mutta
pihvien tekeminen on itselläni muutenkin muuttunut täysin. En tee enää perinteistä korppujauhojen turvottamista ja sipulien kuullottamista, vaan laitan suoraan kaikki ainekset sekaisin hyvin vapaalla kädellä maustaen. Nämä pihvit tein seuraavalla ohjeella ja paistoin pannulla:

400 g naudan jauhelihaa
vajaa desilitra korppujauhoja
1 tl jauhelihamaustetta
1-2 tl valkosipulimurskaa
0,5 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
noin 1 dl kermaa

Jospa näistä vinkeistä on jollekin muullekin hyötyä!
Herkullisia hampurilaishetkiä!
2